skip to Main Content

Ervaringen

Hoe hebben de studenten en professionals die je vooraf gingen hun periode in Tanzania of Zanzibar beleefd? Lees hier enkele ervaringen:

Mechteld Crijns

Ik verblijf nu al meer een maand in Arusha, Tanzania voor mijn stage van 5 maanden voor mij opleiding Toegepaste Psychologie. Voor nu ben ik heel erg dankbaar voor de hulp die ik vanuit Do4Africa krijg. Marjolein helpt ons met alles als we iets nodig hebben en als er iets gebeurt zal ze gelijk naar ons toe komen. Overdag werk ik hard bij een hele goede organisatie dat wordt aangestuurd door een Nederlandse dame, Marion Hasselaar en leer ik elke dag enorm. Ik verricht onderzoek en ontwikkel een trainingsmanual voor haar organisatie. We doen ook super leuke uitstapjes en ze zal ons ook met alles meenemen en uitnodigen. Ik vind zelf dit persoonlijke contact heel fijn en ben hier dus ook heel blij mee. Het is ook heel fijn dat als ze er zelf niet is, we genoeg contacten krijgen om ons op te richten als er iets gebeurt. Er zal altijd vervanging aanwezig zijn voor Marjolein en hier ben ik heel blij mee. Joep, Mazo en Lilian zijn ook altijd een ervaren en betrouwbare steun

De Do4Africa pre departure training en de informatiegids die ik in Nederland heb gehad was/zijn heel fijn, met allerlei informatie en weetjes. Ik heb zelfs Marion van de organisatie waar ik nu werkzaam ben ontmoet samen met Marjolein en mijn moeder, dat was uniek en geruststellend. Ik heb me ook aangesloten bij KK security via Do4Africa en kan te allen tijde, dag en nacht hulp inroepen mocht het echt nodig zijn. Een veilig gevoel maar gelukkig nog niet nodig gehad en zorgt Marjolein 24/7 voor alle dagelijkse hulp. Ik vond het gebruik van de dala dala (openbaar vervoer met busjes) best ff wennen in het begin.

Verder ben ik dus heel blij met de persoonlijke begeleiding, maar ook met bijvoorbeeld de appjes die we krijgen als er iets leuks te doen is in de stad zodat we weten waar we heen moeten, of de updates over belangrijke zaken en de flexibiliteit die geboden wordt. Ik ben dus enorm tevreden over up4Africa!

Mechteld Crijns – 21 jaar – Fontys Hogescholen – Toegepaste Psychologie

Nathan van Elsacker

I am a 26 year old student SPH (Avans University) and left decided to decide in Arusha which organization to work for. First of all: Tanzania is amazing! I’ve been here for 3 weeks now. I’ve met locals and foreigners from every country you can imagine. Building contacts is so easy and fun to do. Now it is time to focus and get started on a project. Marjolein is doing such a great job so far with Do4Africa! The guide she prepared for us is so complete and accurate and Do4Africa has thought of everything. From a taxi who picks you up at the airport when you arrive to safety protocols when it is needed. The apartments and homes that are selected by Do4Africa are amazing. I’m at Kundayo Apartments and I feel right at home here. The owner Mazo is a great guy and he and his personnel will do everything for you. Marjolein drops by often and the guidance she provides is very personal. I can’t express in words how much she is doing with Do4Africa to make sure you have a good time here, but luckily Marjolein can tell you everything you want to know about Tanzania with so much passion! I will write a review about the professional guidance she provides for internships and volunteering whenever I get started and I am sure it will be a positive one!

Great great great job, Do4Africa team and especially Marjolein.

Nathan van Elsacker – 26 years – Avans Hogeschool – SPH

Roos Pols

Als je op avontuur gaat in Tanzania is Marjolein van Esch van Do4Africa de beste persoon om aan je zijde te hebben. Ze is een grote steun en toeverlaat geweest tijdens mijn tijd in Arusha, en dat terwijl ik nog niet eens via haar organisatie daar was! Het is heel fijn om in een land met andere wetten, normen en waarden iemand te hebben die je ter plekke kunt vertrouwen en die snapt wat je als Nederlandse nodig hebt om uit je stage of professioneel vrijwilligerswerk te halen. Op gebied van professionaliteit en deskundigheid kan je echt op Marjolein rekenen. Ze kent Tanzania, ze kent de stad, de cultuur en weet wat er nodig is om aan het werk te kunnen. Permits, dokter of welk ziekenhuis het beste is, hoe je veilig van A naar B kunt komen en waar je wat kunt kopen. Ik heb haar bezig gezien haar organisatie op te zetten en dat ging met een enorme deskundigheid wat heeft geresulteerd in de meest fantastische werkplekken die je je maar kunt wensen. Haar eeuwige enthousiasme voor het land en haar werk is aanstekelijk. We hebben in een korte tijd zoveel steun van haar gekregen en heb ik mede dankzij haar het prachtige land en cultuur van Tanzania mogen beleven wat ik voor geen goud had willen missen en waardoor ik als mens enorm ben gegroeid! Top Marjolein, een dikke 10 voor jou!

Roos Pols – 24 jaar – Hogeschool van Amsterdam – Media, Informatie en Communicatie

Renee Spekle

Begin dit jaar verbleef ik voor mijn minor in Tanzania, samen met nog 4 andere studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Via een andere stagewerk organisatie kwamen wij terecht in ArushaWij hadden behoorlijk wat problemen met de stage-organisatie en de lokale Tanzaniaanse begeleider daarvan in Arusha, waaronder gedonder met de werkvergunning, slechte werkplekken of geen, geen begeleiding etc. In Tanzania zijn we via via in contact met Marjolein gekomen. Zij heeft ons meteen geholpen en van vele informatie voorzien waaronder het visum, accommodatie, support en veiligheid. Daarnaast heeft zo ons wegwijs gemaakt in de omgeving en ons een te gekke dag bezorgd op de mountainbike bij Lake Manyara, en dit alles geheel vrijblijvend. Ik kan niet anders zeggen dat ik Marjolein en haar team van het net opgerichte organisatie Do4Africa volledig vertrouw betreft het regelen van kwalitatieve, betrouwbare en professionele stageplekken en zij je alle benodigde begeleiding zal geven voor een veilig en prettig verblijf in Tanzania. Tanzania is een meer dan fantastische plek op aarde. Dat is ook de reden waarom ik gekozen heb mijn komende buitenlandse stage via Marjolein te regelen. Ik kijk er ontzettend naar uit en weet dat ik, dankzij Marjolein, weer een te gekke tijd zal hebben in Tanzania, Zanzibar en deze keer op een fantastische stageplek.

Renee Spekle – 23 jaar – Saxion Hogeschool – HBO-V

Mikky van Ooijen

Ik ben nu bijna een maand in Tanzania en het is echt een prachtige maand geweest. Fantastisch in 1 woord , maar het is echter zeker niet altijd even makkelijk het wonen en werken in een ontwikkelingsland. De mannen cultuur die er heerst, de manier hoe met vrouwen omgegaan wordt, de armoede, het gebrek aan stroom en de presidentsverkiezingen die er aan gaan komen. Dan ook nog moeten presteren op stage, een super werkplek dat Marjolein heeft geregeld, het is een hele uitdaging! Goede begeleiding hierbij heeft mij enorm geholpen en maakt alles veel makkelijker. De pre-departure training vooraf heeft me goed voorbereid op de Afrikaanse en Tanzaniaanse cultuur. Ook toen ik op een zaterdagavond me niet lekker voelde, kwam Marjolein van Do4Africa langs en zorgde dat we samen naar een kliniek gingen waar ze me hebben onderzocht. Niets aan het handje gelukkig een griepvirusje. Verder, Tanzania is echt een topland. De mensen zijn super vriendelijk, de natuur is prachtig en de cultuur is heerlijk om in te leven en mee te maken. Door de weeks zijn we hard aan het werk maar we maken super leuke trips in de weekenden en er is regelmatig tijd voor een biertje in één van de gezellige barretjes hier. Bv Mountainbiken door de wilde dieren heen zoals zebra’s, gazelles, aapjes, bezoeken van diverse stammen bij Lake Manyara en zwemmen in the middle of nowhere in Maji moto. De begeleiding van Marjolein is echt heel erg fijn, professioneel, goed georganiseerd, flexibel en heel persoonlijk. Ik heb zin in alle avonturen en ervaringen die me te wachten staan de komende 5 maanden.

Do4Africa – Marjolein, Joep, Lilian en Mazo jullie zijn een geweldig team, dank je wel!

Mikky van Ooijen – 21 jaar – Fontys Hogescholen – Toegepaste Psychologie

Jullissa Rikkert

Via een medestudent, die in Tanzania is geweest, heb ik het mailadres van Marjolein gekregen.
De medestudent gaf aan dat wanneer ik ook naar Tanzania wil, (om ontwikkelingshulp te verlenen als verpleegkundige) ik contact op moest nemen met Marjolein want volgens haar kon zij mij daarbij goed helpen. Zo gezegd zo gedaan.

Dezelfde dag kreeg ik nog een reactie en er werd meteen ruimte in haar agenda gemaakt om een gesprek te plannen.
Het contact en de gesprekken liepen erg goed en flexibel. Ik kon haar op elk moment van de dag bereiken en ze nam altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden.
Ze maakte een professionele en vertrouwede indruk. Alles wat ze vertelde was erg duidelijk en er waren diverse mogelijkheden wat betreft de reis, verblijf, ontwikkelingshulpprojecten, enz.
Ik kon aangeven wat mijn wensen daarin waren en vervolgens regelde Marjolein dit.

Marjolein is erg vriendelijk en spontaan.
Ze heeft echt een passie voor haar beroep en deze passie brengt ze naar je over.
Ze straalt als ze haar ervaringen en verhalen verteld en geloof mij, dan ben je verkocht en wil je hetzelfde ervaren als wat zij heeft ervaren!

Zonder enige ervaring ga ik deze prachtige reis tegemoet en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan wachten totdat het zover is. Dit is allemaal mede mogelijk gemaakt door Marjolein met haar reisorganisatie Do4africa en ik ben haar daar ontzettend dankbaar voor!

Jullissa Rikkert  – Saxion – Verpleegkunde

Annemijn Voûte

Toen ik besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen in een Afrikaans land, vond ik het lastig om voor de juiste organisatie te kiezen. Via een wederzijdse kennis  ben ik in contact gekomen met Marjolein van Esch van Do4Africa en meteen werd ik enthousiast. Al bij de eerste kennismaking had ik het idee dat mijn stage in Tanzania zeer serieus werd genomen en dat ik dan ook een leerzame tijd tegemoet zou gaan. Tijdens mijn periode van 2,5 maand in Arusha was ik dan ook zeer tevreden met de begeleiding die ik hierbij heb gekregen. Van te voren ben ik goed geïnformeerd over wat ik kon verwachten van mijn stage in Tanzania en getraind om om te kunnen gaan met de situatie aldaar. Eenmaal aangekomen, bleek ook aan mijn verwachtingen te zijn voldaan. De begeleiding was optimaal, de accommodatie waar ik verbleef, bij Mama Mackrine, was goed geregeld en veilig  (toplocatie in de buurt van alles en gezellig met andere vrijwilligers en bewoners). Op mijn werkplek in het Meru District Hospital in Tengeru heb ik veel geleerd en gezien, indrukwekkende en heftige situaties heb ik van dichtbij meegemaakt. Het was dan fijn om Marjolein op de achtergrond te hebben als back-up en vertrouwenspersoon.  Je kan Marjolein altijd bellen als je ergens mee zit, ze helpt je met vragen en problemen, maar ook kan je gezellig een hapje eten of een drankje met haar drinken.  Marjolein geeft iedere vrijwilliger zowel individuele aandacht, als besprekingen in groepsvorm en steunt je in je persoonlijke ontwikkeling gedurende de stage. Zij wil niet alleen dat je het naar je zin hebt, maar ook dat je je gestelde doelen behaalt. Zeer professioneel, maar wel altijd meelevend en enthousiast. Voor de begeleiding tijdens mijn verblijf in Tanzania had ik geen fijner persoon kunnen bedenken.

Marjolein, ontzettend bedankt!

Annemijn Voûte

Dimitri Jonkers

Marjolein zorgt voor kwalitatief hoge voorwaarden aan de stageadressen, studentenvoorzieningen en contanten. Haar aanpak is professioneel en planmatig. Ze brengt mensen, bedrijven en organisaties bij elkaar om haar doelen te bereiken. Aan de hand van haar netwerk heeft ze de mogelijkheid om voor elke student op een geschikte plaats te settelen voor een leuke en leerzame stage. Daarnaast opent Marjolein deuren voor studenten die anders nooit geopend zouden zijn. Mijn stage in Tanzania heeft bijv. een gevolg gekregen toen ik terug in Nederland was. Ik heb o.a. een rol gespeeld in het begeleiden van twee Tanzaniaanse voetbalcoaches die een aantal weken stage liepen bij de voetbalclub Willem II. Door hieraan mee te werken ben ik contact gekomen met professionele contacten en heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen als Toegepast Psycholoog.

Naast haar professionele manier van werken en de mogelijkheden die ze studenten biedt is Marjolein ook nog eens een hartstikke sympathieke en zorgzame vrouw die met 100% betrokkenheid studenten opvangt en begeleidt. Door haar ervaringen met buitenlandstages kan ze zich goed inleven in de studenten en staat ze 24/7 klaar om de nodige hulp te bieden. Een betere begeleider kan ik me haast niet bedenken ;).

Dimitri Jonkers – 24 jaar – Fontys Eindhoven – Toegepaste Psychologie

Jesca van den Bergh

Met mijn minor Werken in Ontwikkelingslanden van de Hogeschool van Amsterdam kreeg ik de kans om een avontuur in het buitenland te beleven. Iets wat ontzettend gaaf is maar ook een hoop onzekerheid kan zorgen omdat je toch naar een onbekende wereld gaat. Voor mij een reden om met een organisatie te reizen. Bij de zoektocht naar organisatie sprong voor mij Do4Africa er tussen uit. De persoonlijke begeleiding in het land zelf, de uitgebreide informatie zowel op papier als digitaal en het enthousiasme van de medewerkers sprak mij enorm aan. Veel dingen worden door meerdere organisaties beloofd maar ontbreken dan vaak in de praktijk. Ik kan je verzekeren dat Do4Africa absoluut niet zo’n organisatie is en altijd zijn/haar woord na komt!

Vanaf het moment van inschrijving tot heden voel ik mij begeleid. Bij de voorbereiding werd er veel aandacht besteed aan jouw talenten en professionele kwaliteiten om de perfecte stage met jou te matchen. Ook hielp Do4Africa met het vinden van een huisvestiging en krijgen wij allerlei handige informatie over het Tanzania. Onderschat dit niet, het werkt namelijk allemaal net wat anders!
Tijdens mijn verblijf in Tanzania stond Marjolein altijd voor mij klaar. Ze begeleide, gaf mij een duwtje in de goede richting, was altijd bereikbaar en kon met alles bij haar terecht. De begeleiding is erg professioneel en biedt intervisie en trainingen tijdens het verblijf. Naast het professionele gedeelte weet Marjolein ook heel veel over vrije tijd activiteiten en stelt ze je op je gemak met haar heerlijke nuchtere humor en enthousiasme voor haar werk en Tanzania.
Mijn avontuur zit er helaas op maar mijn contact met Do4Africa blijft.
Ik kijk terug op een geweldige, avontuurlijke en leerzame tijd. Bedankt voor alles Do4Africa!

Jesca van den Berg, minor Werken in Ontwikkelingslanden HvA

Joyce Hazenoot

Door mijn opleiding kwam ik terecht bij de minor Werken in Ontwikkelingslanden aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij deze minor hoorde een stage in een ontwikkelingsland naar keuze. De school had een paar organisaties waar zij tevreden over waren en Do4Africa sprak mij meteen aan. Door een informatie dag georganiseerd door Do4Africa was ik verkocht. Twee maanden ontwikkelingswerk doen in Tanzania voor mijn studie, super gaaf. Ik heb voor Do4Africa gekozen omdat zij echt tijd een aandacht aan je besteden om een juiste stageplek te vinden. Daarbij kijken ze heel goed naar jou als persoon en denken ze heel goed met je mee. Het goede contact, de overzichtelijke site, goed brochures hielpen hier enorm bij.

Eenmaal in Tanzania werden alle beloftes van goede support en persoonlijke aandacht waar gemaakt al vanaf moment één. Een veilige taxi naar je verblijf, een telefoontje onderweg hoe je vlucht was en de volgende dag meteen een kleine rondleiding naar de bank en supermarkt. Mijn stage was ook goed georganiseerd. De eerste dag gaat er iemand met je mee naar stage wat een heel fijn gevoel geeft. Als je in het onderwijs zit raad ik je zeker de Dinka school aan. Wat een prachtige school/stageplek is dit. Ik voelde mij door de organisatie heel erg op mijn gemak tijdens mijn tijd in Tanzania. Wetende dat er altijd iemand voor je klaar staat geeft je een heel veilig gevoel. Zelfs in noodsituaties is dit gebleken. Mijn avontuur eindige abrupt door een noodsituatie thuis. Binnen een kwartier stond Marjolein op de stoep en heeft mij super begeleid, ze was er 24/7. Bedankt Do4Africa voor de lieve, warme en goede steun óók toen ik weer in Nederland was.

Joyce Hazenoot, minor werken in Ontwikkelingslanden HvA

Date van der Meij

Wat een ervaring!! Na ruim twee maanden Tanzania heb ik veel gezien, maar vooral ontzettend veel gedaan. Do4Africa doet wat het beloofd en laat je op een aangename manier werken in Afrika. In mijn geval in de gezondheidszorg. Voor mijn studie fysiotherapie kon ik een deel in het buitenland doen, maar ik vond het wel een spannende uitdaging. Tanzania is toch een ontwikkelingsland met een totaal andere cultuur, maar al voor vertrek werd ik middels een introductiegesprek op mijn gemak gesteld. Ook tijdens de weken in Tanzania ben ik professioneel gecoacht en kon ik met alle vragen terecht bij mijn begeleider Marjolein! Een persoonlijke reis was het resultaat en ik heb ruim 8 weken lang mogen genieten van een bijzonder mooie stage in ziekenhuis en revalidatiecentrum. Naast stage biedt Tanzania veel ruimte om activiteiten te ondernemen. Zo ben ik op safari geweest, heb ik de Kilimanjaro beklommen en ben ik naar Zanzibar geweest. Dit in combinatie met de stage is een ervaring geweest om nooit meer te vergeten. Do4Africa bedankt!!

Date van der Meij, minor werken in Ontwikkelingslanden HvA

Elke van Leeuwerden

Het was voor mij best wel spontaan om ineens vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika. Via via kwam ik bij Marjolein van Do4Africa, toen ik de site doorgelezen had en zeker toen ik een gesprekje had gehad met Joep was ik erg enthousiast over deze organisatie. Ik vond ze vanaf het begin al erg professioneel en wist zeker dat ik op deze manier een geweldige tijd tegemoet zou gaan waarin ik ook erg veel zou leren. Ook mijn ouders waren door de aanpak van Do4Africa in Nederland al gerustgesteld. In Tanzania werd ik ook gelijk goed opgevangen, Marjolein stond daar altijd voor me klaar en naast goede trainingen was er ook heel veel ruimte voor gesprekken en intervisies over mijn stage daar. Ik heb daar 3 maanden in het ziekenhuis gewerkt, heel veel geleerd en heel veel gezien. Echt iets om niet te vergeten. Ondanks dat ik nog jong ben, werd ik erg goed begeleid, waardoor ik enorm veel uit deze ervaring heb kunnen halen.

Daarnaast biedt Do4Africa ook heel veel activiteiten naast je stage, dus in mijn vrije tijd kon ik altijd wat doen. Ik heb echt een geweldige tijd gehad en dat was zonder Do4Africa waarschijnlijk niet gelukt. 3 maanden Tanzania was voor mij echt een onvergetelijke tijd en ik kan dit en zeker met Do4Africa aan iedereen aanraden!

Elke van Leeuwerden VWO – oriënterende stage

Renske Morsink

Stage gaan lopen in een ziekenhuis in Tanzania is de beste keuze geweest die ik ooit gemaakt heb en ik zal het iedereen aanraden. Dit bijzondere avontuur had ik nooit willen missen en heeft me zo veel opgeleverd, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. De organisatie Do4Africa heeft ontzettend veel bijgedragen aan een goed verloop van mijn stage in Tanzania. Do4Africa kiest ten eerste heel bewust de stage/werkplekken uit en zorgt er voor dat je ter plekke echt iets kunt bijdragen, op een duurzame manier. De begeleiding vanuit de organisatie is erg goed, professioneel en intensief. Voor vertrek vind er al een hele uitgebreide voorbereiding plaats en zijn er meerdere gesprekken met coördinatoren van Do4Africa. Hierdoor weet je enigszins wat je kunt gaan verwachten en ga je goed voorbereid en met een veilig gevoel op reis. Ook krijg je alle benodigde hulpmiddelen al aangereikt, zoals een lijst met betrouwbare taxichauffeurs, een uitleg over mobiel bellen in Tanzania en allerlei belangrijke telefoonnummers. Daarnaast word je aangemeld bij Flying Doctors en de KK Security. Alles was dus heel goed geregeld en ik heb me geen moment onveilig gevoeld. In Tanzania is er zeker wekelijks contact met de Nederlandse coach, Marjolein, die ook in Tanzania woont. Zij is professioneel coach en kan je echt goed helpen en ondersteunen tijdens de stageperiode. Als er iets aan de hand is of als je iets wil vragen hoef je haar maar te bellen en je krijgt gelijk alle hulp die je nodig hebt. Ook komt ze regelmatig even binnenvallen om een praatje te maken of gezellig iets te drinken. Daarnaast staan er gedurende de hele periode meerdere afspraken gepland. Voorafgaand aan de stage kreeg ik al een uitgebreide cultuurworkshop. Ook werden er gelijk meerdere taallessen ingepland, daar heb ik echt veel baat bij gehad. Verder stond er om de week wel een afspraak gepland met Marjolein. De ene keer was het een individueel gesprek waarin je alles 1 op 1 kon bespreken en de andere keer was het een intervisie bijeenkomst of training met alle andere studenten/vrijwilligers. Daarin bespraken we samen allerlei onderwerpen en bedachten we samen oplossingen voor dingen waar we tegenaan liepen. Dit heeft me zeker verder geholpen tijdens mijn stage. Ook heeft Do4Africa goed contact met de stageplekken, Marjolein kwam regelmatig langs op mijn stageplek en dan hadden we een evaluatie met de stagebegeleider van het ziekenhuis. Ook gaf ze me soms opdrachten mee om assertiever te worden of een presentatie te houden voor medewerkers van het ziekenhuis. Op die manier kon ik echt kennis overdragen en heb ik zelf ook veel geleerd.

Naast alle goede begeleiding was er ook altijd tijd voor gezelligheid en leuke activiteiten. Marjolein hielp ons vaak met het bedenken en regelen van leuke uitstapjes of excursies in de weekenden. Ook zijn we met de andere studenten/vrijwilligers en Marjolein samen een weekendje weg geweest.

Al met al was het voor mij een hele geslaagde periode waarin ik onwijs veel heb gezien, geleerd, gedaan en meegemaakt. Ik heb ontzettend veel plezier gehad en heel veel mooie plekken van Tanzania mogen ervaren.

Renske Morsink HBO -V Saxion Hogeschool Deventer

Melissa Slot

“Eenmaal in Tanzania aangekomen, realiseerde ik me dat ik in een totaal andere wereld terecht was gekomen. Het is een ontwikkelingsland met een totaal andere cultuur. Gelukkig stond Marjolein altijd voor mij klaar om mij begeleiding te bieden in de vorm van traingingen, coaching en intervisie. Daarnaast is Marjolein enorm enthousiast en heeft ze passie voor wat ze doet, waardoor je zelf ook niet kan wachten om naar Tanzania te vertrekken!

Tijdens mijn stageperiode van drie maanden heb ik enorm veel geleerd en gezien. Ik ben op safari geweest, heb een bezoekje gebracht aan Zanzibar en heb daarnaast nog een aantal dagtrips gedaan. Ook biedt Do4Africa veel suggesties qua dagtrips, waardoor je je nooit hoeft te vervelend.

In mijn eerste weken heb ik meerdere taallessen Kishwahili gehad. Ik merkte dat ik het enorm leuk vond om de taal te leren en wordt het enorm gewaardeerd door de locals als ze merken dat je het een beetje spreekt.

Ook was het erg fijn dat ik aangesloten was bij KK Security en AMREF Flying Doctors, waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken over wat ik zou moeten doen als er iets met mij zou gebeuren. Dankzij alle voorzorgsmaatregelen van Do4Africa, de intensieve begeleiding van Marjolein en het fijne verblijf bij mama Mackrine, heb ik mij geen moment onveilig gevoeld in Tanzania.

Na mijn stage van drie maanden kijk ik terug op een onvergetelijke periode. Dankzij de begeleiding van Marjolein en mijn geweldige stage, heb ik mij zowel op persoonlijk als professioneel gebied goed kunnen ontwikkelen.”

Melissa Slot, stage TIO

Daphne Berckmoes

“5,5 maand op stage naar Tanzania. Dit klonk in het begin als hele lange tijd, maar nu op het einde kan ik zeggen dat deze periode voorbij gevlogen is. Wat is Tanzania toch een prachtig land met zoveel variatie. Het is een land voor doorzetters, want deze reis had pieken en dalen. Echter was Do4Africa er altijd om de hoogtepunten met je mee te vieren en tijdens je diepte punten naast je te lopen en je weer omhoog te helpen. Echter kan ik je 1 ding beloven, een stage in Tanzania is onvergetelijk en echt een fantastische ervaring. Van watervallen bezoeken, safari, de Kilimanjaro beklimmen tot lekker relaxen op Zanzibar. Tanzania bied het je allemaal. De mensen zijn heel gast vrij, behulpzaam en proberen altijd iedereen te helpen. Van stage lopen in dit land leer je o.a. (nog meer) zelfstandig, flexibel, assertief en proactief worden. De trainingen van Do4Africa zijn het perfecte hulpmiddel om je te helpen jouw persoonlijke en stage gerelateerde skills verder te ontwikkelen. Marjolein nogmaals super bedankt dat je deze periode er altijd was als luisterend oor, om me te helpen en nieuwe dingen te leren. Ik vond het super gezellig en echt onvergetelijk! Bedankt hiervoor.”

Daphne Berckmoes, stage HBO-V Fontys

Miriam Prins

“Vanaf het moment van inschrijving tot de laatste dag heb ik de begeleiding van Do4Africa als heel fijn ervaren. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en die heb ik in Tanzania zeker gevonden.

Arusha is een hele fijne stad, de mensen zijn vriendelijk en ik heb genoten van de cultuur. Mijn tijd hier was boven al mijn verwachtingen. Ik heb nieuwe vriendschappen gesloten en mijzelf op verschillende manieren beter leren kennen.

De stage bij Jaffery Academy heb ik als leerzaam, warm en inspirerend ervaren”

Miriam Prins, stage minor HvA

Renee van Deudekom

“Mijn tijd in Tanzania via Do4Africa was top! Het land is prachtig met een fijne en open cultuur.

Vanuit Do4Africa wordt je tot in de puntjes voorbereid op je reis en je weet wat je ongeveer kan gaan verwachten. Eenmaal in Tanzania krijg je de tijd om te wennen en wordt je volledig geïnformeerd over de stad, het leven en de stage. Na die week ga je meteen keihard aan de slag op de door jou gekozen stageplek.

Tussendoor kan je leuke dingen doen en Tanzania ontdekken.

Je hebt nog workshops en er wordt regelmatig gecheckt of alles nog goed gaat.

Voor de reis van je leven zou ik zeker naar Tanzania komen”.

 

Renee van Deudekom, stage HvA minor

Demi Maalman

“Do4Africa is een fijne, gezellige en betrokken organisatie die veel begeleiding biedt. De tijd is voorbij gevlogen (helaas) en ik heb 8 hele leerzame weken achter de rug. Ik ben zelf onwijs gegroeid en het wordt lastig om Tanzania los te laten. Hopelijk kan ik iets van de Tanzaniaanse cultuur naar huis meenemen en het ‘pole-pole’ gevoel vasthouden”.

Demi Maalman, stage HvA minor

Chantal van ’t Verlaat

“Do4Africa is een prettige organisatie die mijn stage in een ziekenhuis in Tanzania heeft geregeld. Voor ik naar tanzania kon had ik in Nederlands eerst een gesprek met Joep om te kijken of ik geschikt was. Dit kreeg ik ter plekke te horen.

Voor ik vertrok heb ik een hele gids gekregen met tips waar ik aan moest denken voor ik vertrok. Denk aan vaccinaties, reisspullen en andere papieren. Ook kreeg ik een schema met wat ik de eerste dagen kon verwachten; dag voor dag en met welke personen.

Het ophalen van het vliegveld was er prettig geregeld net als de opwachting in het appartement. In Tanzania kreeg ik informatie over alles waar ik tegenaan kon lopen. De mensen waar do4Africa mee werkt in Tanzania spreken allemaal goed Engels en zijn stuk voor stuk behulpzaam met alles wat je maar kan bedenken.

Als er een probleem voor doet kan je altijd bij iemand terecht voor hulp of advies. Do4Africa stelde mijn veiligheid hier boven alles. Al heb ik mij geen moment onveilig of onbegrepen gevoelt.
Mijn stage in Tanzania heb ik erg prettig ervaren met mede dank aan Do4Africa ik zou ze zeker aanraden.

Chantal van ’t Verlaat, stage HBO-V Saxion

Wil jij werken of stage lopen in Tanzania?

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Back To Top