skip to Main Content

Doneer via deze link

Noodpakketten (voedsel en hygiene) voor families in Tanzania! Wij vragen dringend jullie aandacht! Help je mee? 

Mijn naam is Marjolein en ik woon samen met mijn Britse partner Chris in Tanzania. Met onze ANBI* stichting Up4Africa en Do4Africa (vrijwilligerswerk in Tanzania) en Isoitok Tented Camp Manyara ondersteunen wij diverse lokale gemeenschapsprojecten en families.

Het Covid 19-virus is een ongekende wereldwijde noodsituatie en heeft een verwoestende impact op de bevolking in Tanzania.

Voor het bedrag van iets meer dan €30 kunnen we 1 gezin helpen met een voedsel & hygiëne pakket. Met dit pakket kan er voor ongeveer 4 weken gegeten worden.

Het noodpakket bevat:


Voedselpakket (rijst, bonen, maïsmeel, zout, suiker, bakolie)
Hygiënekit (masker, zeep, maandverband, desinfectie middel en wasmiddel)
Afrikaans kinderboek over coronavirus “Aisha & Friends” gratis ter beschikking gesteld door de Dutch Tanzania Foundation.

Met wat steun van de gemeenschap zijn deze families al in staat om zelf groenten en fruit te verbouwen.

Wij willen uiteindelijk 200 arme gezinnen ondersteunen voor een periode van 3 maanden. De kosten hiervoor zijn €99,- per gezin.

€ 33,- = 1 familie/1 maand
€ 66,- = 1 familie/2 maanden
€ 99,- = 1 familie/3 maanden

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar het is wel dégelijk zinvol om deze mensen een handje te helpen. Er is hier geen sociaal vangnet zoals we dat in Nederland kennen. Wij kopen zelf het voedsel en materialen bij lokale winkeltjes, prepareren de noodpakketten en verzorgen de distributie naar de zwaar getroffen families. 
 
Doe je met ons mee om de zware last van één of meerdere gezinnen in Tanzania te verlichten? 
 
Asante sana! Marjolein en Chris – namens Up4Africa, Do4Africa, Isoitok Tented Camp Lake Manyara  en de families uit Tanzania

De stichting Up4Africa is een officieel geregistreerde Nederlandse / Tanzaniaanse stichting, door de Nederlandse regering en de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. (Nederlandse ANBI *) Wij voldoen aan de strenge overheid eisen, waaronder de 90% regeling
Bedrijven: Uw gift is aftrekbaar van de belasting! ANBI nummer 8543784814.

Doneer via deze link

Back To Top