skip to Main Content

Samenwerking Kawa Training Center

Kawa Training Center is een NGO gevestigd in Zanzibar. Om het culturele en historische erfgoed van Zanzibar te beschermen leiden ze jonge bewoners van Zanzibar op tot professionele reisgidsen voor duurzaam toerisme.

Op dit moment profiteren jonge mensen nauwelijks van het toerisme en hebben ze veel problemen om werk te vinden. Tegelijkertijd huren de plaatselijke toerisme branche mensen van buitenaf in omdat ze op Zanzibar geen gekwalificeerde mensen kunnen vinden.

Kawa Training Center doorbreekt deze tendens door de plaatselijke jeugd te voorzien van de juiste kennis en vaardigheden.

De studenten betalen een kleine bijdrage voor de opleiding dat slechts een gedeelte van de kosten dekt. Om het voortbestaan te garanderen is Kawa Training Center deels afhankelijk van sponsoren en het werk van vrijwilligers.

In 2016 hebben 2 studenten uit Nederland via Do4Africa succesvol stage gelopen bij Kawa en onlangs heeft de stichting Up4Africa een financiële gift gedaan om het schoolgeld van een student te betalen, kortom: een samenwerking om zeer trots op te zijn!

Back To Top