skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Hoe lang is het vliegen naar Tanzania en Zanzibar?

De dagelijkse rechtstreekse vlucht van KLM vliegt in 9 ½ uur van Amsterdam Schiphol naar Kilimanjaro Airport. Er zijn natuurlijk ook vluchten beschikbaar via andere luchtvaart maatschappijen; allemaal met 1 of meerdere tussenstops.

Waar vind ik de beste vliegtickets voor Tanzania en Zanzibar?

Een goede site om de verschillende mogelijkheden te bekijken en vergelijken is skyscanner.com. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Heb ik inentingen nodig voor Tanzania en Zanzibar?

Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en je gezondheidssituatie. Specifieke informatie over jouw situatie en eventueel te nemen malaria maatregelen krijgt u tijdens het spreekuur van de GGD.

Gele koorts vaccinatie is verplicht als je komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar in transit bent geweest. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. ‘transit zijn’.

Reis je vanuit een hoogrisicogebied naar Zanzibar? Dan is de vaccinatie tegen gele koorts en een cholerastempel ook verplicht.

Waar betaal ik mee in Tanzania en Zanzibar?

De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Let erop dat je geen Tanzaniaanse valuta mag in- of uitvoeren. Andere valuta kunnen worden ingevoerd, maar moeten worden aangegeven. Ook met Amerikaanse Dollars kun je vrijwel overal prima terecht.

Kan ik pinnen in Tanzania en Zanzibar?

Met uw bankpas en creditcard kun je op veel plaatsen in Tanzania, met name de grotere steden, eenvoudig en snel geld uit de geldautomaat halen. Let er overigens wel op dat de pinpas ingesteld staat op “wereld”. Een Mastercard of Visa Card wordt op de meeste plaatsen, zoals hotels en winkels, zonder problemen geaccepteerd, maar daar heb je ook een pincode voor nodig. Alleen een handtekening is niet meer voldoende!

Moet ik geld meenemen vanuit Nederland voor in Tanzania en Zanzibar?

Neem in ieder geval 200$ contant mee voor het afrekenen van je toeristenvisum en je business visum op het vliegveld. Verder is het handig om wat extra US dollars mee te nemen voor de zekerheid.

Wat voor verzekering heb ik nodig voor Tanzania en Zanzibar?

Je hebt een reisverzekering nodig met werelddekking.

Kan ik mijn telefoon gebruiken in Tanzania en Zanzibar?

Wij adviseren je om een Tanzaniaans nummer te nemen voor de periode dat je in Tanzania of Zanzibar bent. Wij assisteren je bij de aanschaf van een simcard. Het netwerk is zeer goed en via 3G is data verkeer mogelijk op vrijwel iedere plaats. Hierdoor kun je ook perfect gebruik maken van diensten zoals Whatsapp.

Is er een verhoogd risico op besmettelijke ziektes in Tanzania en Zanzibar?

Voor specifieke informatie hierover verwijzen wij je naar de site ggdreisvaccinaties.nl/land/tanzania.

Kan ik veilig op straat lopen in Tanzania en Zanzibar?

Over het algemeen is Tanzania voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld moet je ook in Tanzania en met name in grote steden goed op te letten op je bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet je extra op je spullen passen.

Paspoort en geld kun je het beste opbergen in een kluisje in de accommodatie.

Maak voor vertrek altijd kopieën van waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. Waardevolle sieraden laat je het beste thuis in Nederland.

Kan ik alles eten in Tanzania en Zanzibar?

Tanzania heeft een voortreffelijke internationale en lokale keuken.

De Tanzaniaanse keuken bestaat traditioneel uit zware maaltijden met bonen en een dikke saus met vlees. Dit vult de maag snel en is heel goedkoop, wat door veel Tanzanianen als groot voordeel wordt gezien. Wat veel gegeten wordt is nyama choma, gegrild geitenvlees. De voornaamste bestanddelen van de maaltijd zijn aardappelen, rijst of ugali, een soort havermout. Irio is een mengsel van erwten, aardappelen en mais; zéér vullend. Ugali en Irio wordt voornamelijk gegeten met gestoofd vlees. Visgerechten in Tanzania zijn prima, vooral garnalen, tilapia en forel zijn hier erg goed, met name aan de kust.

Kun je water uit de kraan drinken in Tanzania en Zanzibar?

Het leidingwater in Tanzania is niet veilig om te drinken. Kook, filter of desinfecteer het leidingwater voor gebruik of koop flessenwater.

Heb je een visum nodig voor Tanzania en Zanzibar?

Je moet sowieso een toeristenvisum kopen bij aankomst op het vliegveld in Tanzania. Als je daarnaast vrijwilligerswerk gaat doen of stage gaat lopen dan moet je ook een business visum aanschaffen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Tanzania en Zanzibar?

Je hebt een paspoort nodig dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Zijn er goede ziekenhuizen in Tanzania en Zanzibar?

Er zijn voldoende ziekenhuizen in Tanzania waaronder ook enkele goede. Wij adviseren je naar welke je het beste toe kan gaan. Tevens ben je in geval van ernstige calamiteiten via ons aangesloten bij AMREF Flying Doctors.

Welke taal spreekt men in Tanzania en Zanzibar?

Men spreekt Swahili maar op de meeste plaatsen kun je ook prima met Engels terecht.

Is er openbaar vervoer in Tanzania en Zanzibar?

Er is openbaar vervoer waar je met een gerust hart overdag gebruik van kunt maken, we hebben het dan over de dala dala’s dat zijn kleine busjes. In de citytrip van Do4Africa vertellen we je alles over het gebruik ervan. Wij adviseren je zo min mogelijk gebruik te maken van de boda boda, dit zijn motoren die als taxi fungeren. Ga je een langere trip maken met de bus informeer dan bij ons naar de betrouwbare busmaatschappijen. Maak ’s avonds slechts gebruik van een taxi en dan wel 1 van onze lijst met betrouwbare taxi’s.

Mag ik zelf autorijden in Tanzania en Zanzibar?

Wij adviseren dat niet te doen als het niet strikt noodzakelijk is. In ieder geval moet je in het bezit zijn van een Internationaal reisbewijs dat je aan kunt schaffen bij de ANWB.

Wat is de meest voorkomende godsdienst in Tanzania en Zanzibar?

Op het vaste land van Tanzania is het grootste gedeelte christelijk. Op Zanzibar echter is nagenoeg iedereen islamitisch.

Mag ik foto’s overal foto’s van maken in Tanzania en Zanzibar?

Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

Zijn er kledingvoorschriften in Tanzania en Zanzibar?

We raden je aan in je kleding respect te tonen voor de lokale cultuur/religie. De kuststrook van Tanzania en het eiland Zanzibar wordt voornamelijk door moslims bewoond. Schouders en knieën dienen bedekt te zijn.

Is er veel criminaliteit in Tanzania en Zanzibar?

Over het algemeen is Tanzania voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld moet je ook in Tanzania en met name in grote steden goed op te letten op je bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet je extra op je spullen passen.

Paspoort en geld kun je het beste opbergen in een kluisje in de accommodatie.

Maak voor vertrek altijd kopieën van waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. Waardevolle sieraden laat je het beste thuis in Nederland.

Hoe ziet de huisvesting eruit in Tanzania en Zanzibar?

Wij bieden diverse accommodaties aan, van gastgezin, appartement, lodge tot eigen woning. Graag bespreken we vooraf de mogelijkheden met je.

Is er wifi in Tanzania en Zanzibar?

Onze accommodaties zijn nagenoeg allemaal voorzien van wifi, tevens is er wifi op diverse openbare plekken. Het 3G netwerk is daarnaast ook zeer geschikt voor dataverkeer.

Hebben ze dezelfde stopcontacten in Tanzania en Zanzibar?

Vrijwel overal zijn Engelse stopcontacten, het is dus aan te raden om een adapter en/of stekkerdoos mee te nemen. Deze zijn overigens ook zeker te koop in Tanzania.

Is er een checklist/paklijst voor mijn trip naar Tanzania en Zanzibar?

In onze voorbereidingsgids staat een uitgebreide checklist/paklijst.

Back To Top