skip to Main Content

Werken in Afrika

Do4Africa zoekt professionals die willen werken in Afrika; specialisten met jarenlange ervaring in onder andere het onderwijs, zakenwereld of gezondheidsinstellingen.

Werk in Afrika: Een nieuwe kijk op de wereld!

Do4Africa is van mening dat mensen in ontwikkelingslanden zelf hun armoede kunnen bestrijden. Als ze maar de juiste kennis hebben. Do4Africa werkt samen met lokale partnerorganisaties. Dit zijn lokale, zorgvuldig geselecteerde projectpartners met ruime ervaring en de focus op kwalitatief goed en inspirerende ontwikkelingsprogramma’s.

Jaarlijks zetten de professionele vrijwilligers zich in voor een selecte groep Do4Africa partnerorganisaties die mooie projecten realiseren maar behoefte hebben aan meer kennis om door te kunnen groeien. Kennis om knelpunten weg te nemen, om in te springen op kansen en om te innoveren. Helaas is de door hen benodigde kennis niet altijd beschikbaar in ontwikkelingslanden zoals Tanzania.

Door werken in Afrika te stimuleren middels  kwalitatieve kennis en ontwikkelingsprogramma’s wil Do4Africa deze organisaties helpen zich duurzaam te ontwikkelen, kennis te verspreiden en banen te creëren.

Meer informatie

Klaar voor de ervaring van jouw leven?

Je bent slechts enkele stappen verwijderd

Bekijk ons stappenplan

Het doel van werken in Afrika

Het doel van werken in Afrika is om met kennisuitwisselingsprogramma’s achterstandsgroepen te ontwikkelen tot onafhankelijke, zelfredzame volwassenen en toekomstige rolmodellen in de samenleving

Ben jij de juiste vrijwilliger voor werk in Afrika?

Werken in Afrika met Do4Africa is voor professionals die tijdens of na hun loopbaan maatschappelijk nuttig willen zijn. Zij willen niet stilzitten en afwachten maar zijn bereid hun opgedane expertise actief op vrijwillige basis te verspreiden.

Do4Africa zoekt, voor korte doelgerichte missies van twee à drie weken tot langdurige missies, professionals in diverse vakgebieden zoals:

 • Gezondheidszorg
 • Pedagogie
 • Mensenrechten
 • Bedrijfsleven
 • Landbouw
 • Fysiotherapie
 • Techniek
 • Psychologie
 • Community development

Kijk onder vacatures voor de inhoudelijke functie eisen per vacature. Staat je vacature of expertise er niet bij, informeer dan bij Do4Africa naar de mogelijkheden  voor specifiek werk in Afrika dat aansluit bij jouw expertise: Do4Africa gaat dan vrijblijvend voor je op zoek!

Enthousiast geworden voor werken Afrika? Bekijk het Do4Africa stappenplan.

De begeleiding van Do4Africa bij het werk in Afrika

De match tussen jou en de partner organisatie is van essentieel belang om van deze kennisuitwisseling een professioneel succes te maken.

In nauw overleg met jou gaat Do4Africa op zoek naar het project dat aansluit bij jouw expertise en vervolgens wordt een op maat gemaakt programma samengesteld. Zo komt jouw specialistische kennis op een zo efficiënt mogelijke wijze  op de juiste plek terecht tijdens deze periode van werken in Afrika.

Do4Africa besteedt uitgebreid aandacht aan selectie, begeleiding en voorbereiding in zowel Nederland als in Tanzania.

De partnerorganisaties in Tanzania en Zanzibar worden geselecteerd op aanwezigheid van:

 • fysieke infrastructuur en faciliteiten;
 • kennis bij de begeleiding op de werkplek;
 • betrouwbaar, coöperatief en open management;
 • alle noodzakelijke, officiële documenten die voldoen aan lokale wetgeving;
 • lange termijn doelstellingen;
 • veiligheid

Het professionele Do4Africa team van ervaren Nederlandse HBO/WO coaches en professionals is ter plaatse tijdens je werk in Afrika aanwezig, zij begrijpen jouw verwachtingen, wensen en uitdagingen als geen ander en zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood.

Wil jij werken in Afrika?

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Back To Top