skip to Main Content

Werken in Zanzibar

Do4Africa zoekt professionals die willen werken in Zanzibar; specialisten met jarenlange ervaring in onder andere het onderwijs, zakenwereld of gezondheidsinstellingen.

De lokale partnerorganisaties van Do4Africa hebben behoefte aan deskundigen die bereid zijn een tijdje te wonen en werken in Zanzibar. Je deelt tijdens deze periode van vrijwilligerswerk buitenland kennis en ervaring met lokale collega’s. Door kennis ter plaatse in te zetten zal deze zich als een olievlek verspreiden.

Ben je bereid te werken in Zanzibar opgedane kennis en ervaring door te delen in een ontwikkelingsland? Bereid met andere woorden om samen met lokale collega’s hulp te bieden aan achterstandsgroepen, instellingen of (sociale) ondernemingen?  Neem dan contact op met Do4Africa.

Meer informatie

Klaar voor de ervaring van jouw leven?

Je bent slechts enkele stappen verwijderd

Bekijk ons stappenplan

Werken in Zanzibar: een uitwisselingsprogramma

Do4Africa zoekt, voor korte doelgerichte missies van twee à drie weken tot langdurige missies, professionals die willen werken in Zanzibar in diverse vakgebieden zoals:

 • Gezondheidszorg
 • Pedagogie
 • Mensenrechten
 • Bedrijfsleven
 • Landbouw
 • Fysiotherapie
 • Techniek
 • Psychologie
 • Community development

Werken in Zanzibar doe je samen met ervaren professionals met wie je kennis en ideeën kunt uitwisselen of een trainingsprogramma opzet. Natuurlijk wordt ervoor gezorgd dat deze sociale ondernemers de waarde van kennis ontdekken en hun opgedane kennis zelf gaan verspreiden.

Kijk onder vacatures voor de inhoudelijke functie eisen per vacature. Staat de juiste vacature er niet bij, informeer dan bij Do4Africa naar de mogelijkheden om te werken in Zanzibar binnen jouw expertise: Do4Africa gaat dan vrijblijvend voor je op zoek!

Zanzibar, het paradijs van Afrika

Het ”Eiland van het Kruid” Zanzibar ligt ongeveer 25-50 km ten oosten van de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Enigszins verwarrend is dat Zanzibar zowel de naam van het belangrijkste eiland is (het eiland Unguja voor Zanzibar locals) als van de eilandgroep die Mafia, Pemba en een aantal verder liggende eilandjes omvat.

De belangrijkste attracties van het eiland zijn de mooie witte zandstranden, koraalriffen, duikmogelijkheden van wereldklasse te midden van het rijke mariene leven en Stonetown,

Stonetown, de hoofdstad van Zanzibar, met haar 700.000 inwoners, heeft een prachtig oud centrum welke is bedekt onder een Arabische invloed. Stonetown is aangewezen als plaats op de lijst van het werelderfgoed.

Werken in Zanzibar onder begeleiding van Do4Africa

Ga je werken in Zanzibar dan is de match tussen jou en de partner organisatie is van essentieel belang om van deze kennisuitwisseling een professioneel succes te maken.

In nauw overleg met jou gaat Do4Africa op zoek naar het project dat aansluit bij jouw expertise en vervolgens wordt een op maat gemaakt programma samengesteld. Zo komt jouw specialistische kennis op een zo efficiënt mogelijke wijze  op de juiste plek terecht.

Do4Africa besteedt uitgebreid aandacht aan selectie, begeleiding en voorbereiding in zowel Nederland als in Zanzibar.

De partnerorganisaties waarbij je kan werken in Zanzibar worden zorgvuldig geselecteerd op aanwezigheid van:

 • fysieke infrastructuur en faciliteiten;
 • kennis bij de begeleiding op de werkplek;
 • betrouwbaar, coöperatief en open management;
 • alle noodzakelijke, officiële documenten die voldoen aan lokale wetgeving;
 • lange termijn doelstellingen;
 • veiligheid

Het professionele Do4Africa team van ervaren Nederlandse HBO/WO coaches en professionals is ter plaatse tijdens je periode van werken in Zanzibar aanwezig, zij begrijpen jouw verwachtingen, wensen en uitdagingen als geen ander en zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood.

Enthousiast om te werken in Zanzibar? Bekijk het Do4Africa stappenplan.

Wil jij werken in Zanzibar?

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Back To Top